Masterclass met workshop: Lean in een Projectomgeving

Merk jij ook dat projecten steeds complexer worden? Dat je graag grip zou willen, maar onrust ervaart? Zou je graag leren hoe je projecten op tijd en binnen budget af krijgt? Dan is deze masterclass met workshop zeker iets voor jou!

De lean denk- en werkwijze heeft zich ruimschoots bewezen, zeker in een productieomgeving. Maar veel werk wordt gedaan in projecten, gekenmerkt door grote vertragingen. De vraag is dan: hoe pas je lean in zo’n complexe en kennisintensieve omgeving toe? Daar gaat deze masterclass met workshop over.

Beoordeeld met een 8,2!

Over de masterclass

Hierin leer je wat de vijf hoofdoorzaken van falende projecten zijn, om daarna de omslag te maken naar lean. Hiervoor gebruik ik het lean-huis zoals beschreven in mijn boek ‘Lean vertaald naar projecten – Boekcover + quote - Lean vertaald naar projecten (voorkant)samen leren bouwen aan innovatievermogen’ (inclusief bij deelname). Dit model geeft je stap voor stap handvatten over het waarom, wie, wat en hoe. Je doet een deep-dive in wat lean écht is!

obeya - visueel vergaderen - focusWe zoomen in op het gebruik van een aantal methodieken, kenmerkend voor een projectomgeving. Waaronder het gebruik van pull-systemen voor kennis, die zowel tijdens de planning (pull-plannen) als in de ontwerpfase gebruikt worden (voor set-based concurrent engineering, en een obeya). Evenals het aanbrengen van de noodzakelijke ‘hartslag’. We doen een oefening met een case en koppelen de bevindingen gezamenlijk terug.

“Heldere uitleg, prettig te luisteren, effectieve spellen met feedback.” – Koen Richters (VORM)

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 24 mei 2018 , van 10.30 (start 11.00) tot 17.00 uur
  • Waar: Amsterdam (Oost), StudioZeeburg
  • Wie: Iedereen die zich begeeft in projecten en/of meer lean diepgang zoekt
  • Hoeveel: maximaal 10 deelnemers! (dus anders dan de foto)
  • Investering: Normaal €370,-  incl. boek, lunch en borrel, ex. btw
    EARLY-BIRDS betalen €295 (aanmelden voor 1 mei 2018)
  • Extra service: gratis werkplek voor de vroege gasten.

“Goede uitleg en presentatie. Uitstekend te volgen.” –  Sander Hofman (EromesMarko)

Aanmelden

Nieuwe datum ntb. Heb je ook interesse? Laat dan een berichtje achter!

Datum workshop: 24 mei 2018

“Goede, visuele, coherente bijeenkomst waar diverse technieken in samenhang aanschouwelijk worden gemaakt!” – Niels Lammers (Eijkelkamp Soil & Water)

Over Rudy Gort

Deze masterclass wordt verzorgd door Rudy Gort: auteur, adviseur en veelgevraagd spreker. Gort is ruim 15 jaar werkzaam geweest binnen projectorganisaties: van IT-consultancy, overheid tot bouw. Zijn eigen lean-reis begon in 2007 met een onderzoek naar de combinatie van lean & duurzaamheid. Daarna heeft hij vijf jaar gewerkt als lean-manager en is onderweg getraind in de Toyota Way (bij Toyota). Zijn missie: organisaties laten presteren mét respect!