Workshop ‘Lean innovatie’

Het overlevingsvermogen van organisaties is gerelateerd aan hoe goed en snel zij kunnen innoveren. Hoewel sommige mensen denken dat ‘innovatief zijn’ in je moet zitten, is het alom bewezen dat je het kunt leren. In de vele workshops die ik heb gedaan met mensen om oplossingen met elkaar te bedenken voor zowel grote als kleine problemen, blijkt telkens weer dat je met z’n allen snel kan komen tot verrassende ideeën. Hoe dat werkt? Dat leer je in deze interactieve workshop ‘Lean innovatie’.

Over de workshop ‘Lean innovatie’

Dworkshop lean innovatiee meeste mensen kennen lean vooral van ‘continu verbeteren’, terwijl de innovatiekracht die je er mee op kunt bouwen nog veel interessanter is. Het mooie is dat het is gebaseerd op dezelfde lean-principes, maar dan toegepast in het voortraject van projecten zoals productontwikkeling. In deze workshop leer je hoe deze innovatiekracht kunt aanspreken. Het zit namelijk in ons allemaal en daar maken we te weinig gebruik van, terwijl het iets is waar mensen veel energie van krijgen!

Je leert wat de ingrediënten zijn voor het creëren van innovatievermogen in de organisatie. We gaan aan de slag met een case die we in groepsvorm uitwerken, waarbij we gebruik maken van Lean 3P principes voor gestructureerde innovatie. Je leert van het klassieke ‘point-based thinking’ naar het effectieve ‘set-based thinking’ te gaan. Ontwikkel als team vele opties in korte tijd en werk deze uit tot concepten (zowel voor producten, ontwerpen als processen).

“Eenvoud van morfologisch model, toepasbaarheid. Dankjewel!” – Ester Braat (Office Rescue)

Als naslagwerk ontvang je het boek ‘Lean vertaald naar projecten – samen leren bouwen aan innovatievermogen‘, door velen geroemd om haar leesbaarheid en diepgang!

Praktische informatie

  • Wanneer: dagdeel, als in-company training te boeken, vraag naar de mogelijkheden
  • Waar: op eigen locatie
  • Wie: Elke organisatie die innovatieve oplossingen zoekt voor problemen
  • Hoeveel: minimaal 6 – maximaal 16 deelnemers
  • Investering: vanaf €225 p.p. (afhankelijk van aantal deelnemers) incl. boek, ex. btw.

Indruk masterclasses & workshops

Aanmelden

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Over Rudy Gort

Deze workshop wordt verzorgd door Rudy Gort: auteur, adviseur en veelgevraagd spreker. Gort is ruim 15 jaar werkzaam geweest binnen projectorganisaties: van IT-consultancy, overheid tot bouw. Zijn eigen lean-reis begon in 2007 met een onderzoek naar de combinatie van lean & duurzaamheid. Daarna heeft hij vijf jaar gewerkt als lean-manager en is onderweg getraind in de Toyota Way (bij Toyota). Zijn missie: organisaties laten presteren mét respect!

Overige masterclasses & workshops

 
Copyright!