Training ‘Lean Basis – Een holistische benadering’

Lean, daar hoor en lees je veel over. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? In deze training Lean Basis leer je de holistische benadering. Dat betekent dat het gehele systeem van ‘purpose – process – people’ wordt uitgelegd en geoefend aan de hand van het lean-huis model. Daar waar anderen blijven hangen in de processen en tools, draait het net zoveel om de mensen en hun drijfveren! Lean is tenslotte een sociotechnisch-systeem waarbij de kracht in de combinatie zit.

Over de training Lean Basis

De middag begint met een lunch en eerste kennismaking met de auteur /trainer en deelnemers. Van hieruit behandel ik de drie hoofdstukken uit mijn boek, afgewisseld met oefeningen.

* Herkomst – Om de filosofie achter lean te begrijpen, worden eerst het ontstaan en de evolutie beschreven van wat wij nu lean noemen. In dit deel gaan we terug naar de kern.

* Principes – De achterliggende principes worden, met praktische voorbeelden, inzichtelijk gemaakt aan de hand van het ‘lean-huis’-model. Een holistische benadering van het hele systeem.

* Prestaties – Tot slot de resultaten. Het kan beter, sneller én goedkoper: een ogenschijnlijke tegenstelling. En dat is nog maar het begin; op weg naar een lerende en wendbare organisatie!

“‘Lean Basis’ is uitermate geschikt voor iedereen die willen kennismaken met lean.”

Als naslagwerk ontvang je het boek ‘Lean Basis’, door velen geroemd om haar leesbaarheid en holistische benadering!

Praktische informatie

  • Als incompany training te boeken, vraag naar de mogelijkheden
  • Wie: Iedereen die het breder perspectief van lean tot zich wil nemen
  • Hoeveel: minimaal 6 – maximaal 16 deelnemers
  • Investering: €295 incl. boek, ex. btw

Over Rudy Gort

Deze workshop wordt verzorgd door Rudy Gort: auteur, adviseur en veelgevraagd spreker. Gort is ruim 15 jaar werkzaam geweest binnen projectorganisaties: van IT-consultancy, overheid tot bouw. Zijn eigen lean-reis begon in 2007 met een onderzoek naar de combinatie van lean & duurzaamheid. Daarna heeft hij vijf jaar gewerkt als lean-manager en is onderweg getraind in de Toyota Way (bij Toyota). Zijn missie: organisaties laten presteren mét respect!

Overige masterclasses & workshops

 
Copyright!