of Stanford d. School at The Irish Times

Gepost door op 14 april 2023 | Geen reacties op Design Thinking workshop with Justin Ferrell

Design Thinking is een proces voor het oplossen van complexe problemen, waarbij de focus ligt op het begrijpen van de behoeften van de gebruiker en het vinden van creatieve oplossingen die aan die behoeften voldoen. Het proces omvat meerdere stappen, waaronder empathie, definitie, ideegeneratie, prototyping en testen.

Justin Ferrell van Stanford d.school definieert Design Thinking als een “mensgericht, prototypegestuurd proces voor innovatie”. Het proces begint met het begrijpen van de behoeften van de gebruiker door middel van empathie en onderzoek, en gaat vervolgens verder met het definiëren van het probleem, het genereren van ideeën, het bouwen van prototypes en het testen van oplossingen.

Target Value Design (TVD) is een proces dat wordt gebruikt in de bouwsector om de waarde van een bouwproject te maximaliseren en de verspilling te minimaliseren. Het proces omvat het definiëren van de doelen van het project, het identificeren van de belangrijkste uitdagingen en het ontwikkelen van oplossingen die voldoen aan de behoeften van de gebruiker en de budgettaire beperkingen.

Er is een sterke relatie tussen Design Thinking en Target Value Design, omdat beide processen gericht zijn op het begrijpen van de behoeften van de gebruiker en het vinden van oplossingen die aan die behoeften voldoen. In beide processen wordt er veel nadruk gelegd op iteratie, prototyping en testen om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke oplossing effectief is en waarde biedt voor de gebruiker.


Geen reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.