Presteren met respect, dat is mijn missie!

Presteren met respect. Het lijkt zo gewoon, maar dat is het helaas niet. Zeker niet in de traditionele ‘command and control’ organisaties. Maar ook niet bij hen die zeggen met ‘lean’ bezig te zijn – vooral werkend aan kostenbesparingen – echter zonder aandacht te geven aan het leidende principe van ‘respect’. Dat moet en kan anders!

Presteren

Presteren willen we allemaal. Het punt is dat veel organisaties, zeker in de bouw, daar moeite mee hebben. Tot wel 80% van alle projecten lopen uit de tijd, kosten of leveren niet wat er van verwacht werd. Dat terwijl je met lean kan komen tot topprestaties: sneller, beter én goedkoper! En dat is nog maar het begin. Dat vereist echter wel respect! Maar wat is dat, respect?

Respect

Respect gaat over gezien en gewaardeerd worden. Het heeft te maken met gelijkwaardigheid. En dat raakt mij, omdat dat mijn eerste kernwaarde is. In lean-termen betekent respect: ‘we doen er alles aan om elkaar te begrijpen, nemen verantwoordelijkheid en doen ons best om wederzijds vertrouwen op te bouwen.’

“Waarde begint bij het waarderen van mensen!”

Oftewel: aandacht voor langetermijnrelaties, grondig afstemmen en een zorgzame leiderschapsstijl. Daar is zeker behoefte aan. Het wordt tijd de negatieve spiraal te doorbreken. Maar hoe?

Guidance

Mijn ervaring is dat het begint met het herontdekken van de ziel van de organisatie, haar purpose. Dit is een sterk bindend element, waar vanuit gekeken wordt naar een aanlokkelijk toekomstperspectief om naar toe te bewegen. Dit biedt uitdagingen die aanzetten tot verandering, het experimenterend leren dat het lean-denken en -werken kenmerkt. Zo’n reis is misschien best spannend, maar samen met een ervaren gids gaat het zeker lukken!
 Neem gerust contact op

 
Copyright!