Gepost door op 21 september 2015 | Geen reacties op Het belang van purpose uitgelegd door Simon Sinek

Purpose is ondergrond van lean-huis

Lean staat ook wel bekend om drie-eenheid van Purpose – Process – People. Over het algemeen wordt er erg veel op het procesgedeelte gefocust, en als we dat goed doen betrekken we de mensen die het betreft. Veel minder aandacht wordt er besteed aan de purpose van de organisatie. Dat is jammer, want zonder dit bindend element verliezen we het groter plaatje uit het oog: waar doen we het allemaal eigenlijk voor? Vandaar dat ik purpose als ondergrond laat zien van het lean-huis.

lean-huis: purpose, waarde, waardestroom, kwaliteit & tijdigheid, gedrag

Purpose uitleg Simon Sinek

Het belang van purpose, wordt in onderstaande podcast van Gemba Academy nog eens benadrukt door niemand minder dan Simon Sinek (bekend van o.a. de Golden Circle). Zijn eerste boek heet Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action. Waarom doen we wat we doen? Wat is onze purpose?
Ook geeft hij in deze podcast commentaar op de term lean, en dat het vaak onterecht slechts voor efficiency wordt ingezet terwijl er zoveel meer achter zit. Al met al zeer de moeite waard om eens goed naar het interview te luisteren.

Zie ook de beroemde TED-talk getiteld How great leaders inspire action over de Golden Circle van Why, How, What (“start with why”).


Geen reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.