Connecting purpose, process and people

Gepost door op 16 juni 2020 | Geen reacties op True Lean – Engelse vertaling van Lean Basis

Eindelijk is het zover: True Lean, de vertaling van Lean Basis, is uit! Misschien het eerste dat opvalt is de aangepaste titel. Het had misschien Lean Basics kunnen heten, maar menig lezer en mijn vertalers vonden dat er meer in stond. Het gaat terug naar de kern, het ware/oprechte lean. En het boek benadrukt het hoger doel en menskant van het verhaal, vandaar de ondertitel: connecting purpose, process and people.

Zeer vereerd ben ik met de korte intro van Lydia van den Bogaard (Toyota Lean Academy manager) van Toyota Material Handling. Als grootafnemer van mijn boek wilde ze wel laten weten waarom ze mijn boek waarderen. Het beschrijft goed de Toyota waarden en principes. Iets wat Lex van de Elsen (Toyota Way ambassadeur bij Louwman) ook aangeeft op de achterkant van het boek.

5 sterren en top 10 notering

Minstens zo vereerd ben ik met de vele lezersreacties op de Nederlandse versie Lean Basis, waarvan in 2016 de eerste druk verscheen. Het boek heeft een gemiddelde van 5 sterren onder 32 lezersreviews. Een mooiere waardering als van de lezers kun je eigenlijk niet krijgen. Als kers op de taart kwam het boek in 2019 in de top 10 bij Managementboek.nl.

“True Lean is the best introduction to lean that I have read to date. Highly recommended!”

“The lean philosophy’s holistic approach perfectly explained at last.”

Meer dan 40 full-colour afbeeldingen

De reacties gaan niet alleen over de feitelijke inhoud (die goed onderbouwd is met bronnen, geschikt voor studenten), maar vooral ook over de leesbaarheid. Het is geen droge kost, zoals de meeste boeken. Ook al gaan die boeken over lean en is visueel management belangrijk, de meeste boeken stralen dat niet uit. True Lean bevat daarentegen meer dan 40 kleuren-afbeeldingen.

Daarnaast staan in het boek verwijzingen naar inspirerende video’s die je, eenvoudig door een QR-code te scannen, op mijn website terug kan vinden. Want ik wordt regelmatig geïnspireerd door Ted-talks of animatievideo’s die iets supergoed uitleggen. Dat geef ik graag door aan de lezer. Een managementboek is voor mij meer dan tekst met informatie, het moet gaan leven en beklijven.

Inhoud: herkomst, principes en resultaat

Wat je kunt verwachten qua inhoud? True Lean bestaat uit drie delen:

  • Herkomst – Om de filosofie achter lean te begrijpen, worden eerst het ontstaan en de evolutie beschreven van wat wij nu lean noemen. In dit deel gaan we terug naar de kern.
  • Principes – De achterliggende principes worden, met praktische voorbeelden, inzichtelijk gemaakt aan de hand van het ‘lean-huis’-model. Een holistische benadering van het hele systeem.
  • Prestaties – Tot slot de resultaten. Het kan beter, sneller én goedkoper: een ogenschijnlijke tegenstelling. En dat is nog maar het begin; op weg naar een lerende en wendbare organisatie!

True Lean (en Lean Basis) is uitermate geschikt voor studenten, docenten, medewerkers en leidinggevenden die willen kennismaken met lean. Mijn boeken zijn overal te koop, zowel online als bij elke boekhandel. Heb je vragen? Stel ze gerust!


Geen reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.