Lean vertaald naar projecten (2e druk)

Samen leren bouwen aan innovatievermogen

Boek in het kort

Lean is meer! Door de lean-filosofie toe te passen in jouw organisatie, kun je meer met minder. Het kan beter, sneller én goedkoper. En dat is nog maar het begin. Maar hoe doe je dat, vooral in een projectorganisatie? Daar zal dit boek je mee helpen.

“Bij Toyota is lean op de eerste plaats een cultuur van werken. Dit cultuuronderdeel wordt in dit boek prachtig omschreven.” – Lex van den Elsen – Manager Dealer Development – Toyota NL

In ‘Lean vertaald naar projecten: samen leren bouwen aan innovatievermogen’ legt Rudy Gort uit waarom het zo vaak misgaat met projecten. Hij laat zien hoe je een organisatie kunt verbeteren met behulp van de lean-principes, zodat je het beste uit twee werelden kunt halen.

Er is namelijk niets mysterieus, van nature Japans, of specifiek voor auto’s aan lean. Het is een kwestie van de principes toepassen in de eigen context. Dit boek helpt je de algemene lean-filosofie op concrete en constructieve wijze te vertalen naar projectorganisaties in het algemeen en de bouwsector in het bijzonder.

3D boek-cover Lean vertaald naar projecten 2e druk Preview pdf Preview video Bestellen Gratis bij Masterclass

Inhoudsopgave

DEEL I: ANALYSE VAN DE HUIDIGE PROBLEMATIEK (pagina 2 t/m 109)
1. Het belang van projecten
2. Het probleem
3. Hoofdoorzaken
4. Maatregelen

Deel II: LEAN IN DE DIEPTE EN DE BREEDTE (pagina 110 t/m 415)
5. Ontstaan en evolutie van lean
6. De kracht van lean
7. De vijf hoofdelementen van het lean-huis
8. De vertaling naar een projectomgeving
9. Transformeren door lerend veranderen

 

Recensies

Het beste Lean boek van Nederlandse bodem. Met duidelijke taal en veel voorbeelden en metaforen legt Rudy Gort uit hoe de voordelen van de lean-filosofie in de projectwereld tot grote verbeteringen kunnen leiden.”

– Thijs Panneman – Operational Excellence Team Expert – Akzo Nobel

 

“Bij lean hoor je vaak: procesmatig werken, gebruikmaken van tools en efficiency verhogen. Bij Toyota is lean op de eerste plaats een cultuur van werken. Een cultuur die is geënt op ‘permanente verbetering’ en ‘respect voor mensen’. Dit cultuuronderdeel wordt in dit boek prachtig omschreven.”

– Lex van den Elsen – Manager Dealer Development – Toyota Nederland

 

“Fraai, speels uitgevoerd en leesbaar geschreven boek met vele kleurenfoto’s en verwijzingen naar boeken en video’s die de tekst vanuit andere invalshoeken ondersteunen. Het boek biedt een uitgebreide beschrijving van lean en de vertaling naar het gebruik van lean binnen projecten. Een aanrader.”

– Henny Portman – PMO consultant – NN Group, recensent voor Managementboek.nl

“Het boek is een aanrader voor diegenen die zich willen verdiepen in Lean, waarbij ze niet alleen de theorie tot zich willen nemen. Het grote aantal voorbeelden en verwijzingen naar multimedia, zorgen voor een uitgebreide reis op gebied van Lean.”

– Rolf Akker – IT Manager Business Intelligence – Gasunie

 

“‘Lean vertaald naar projecten’ van Rudy Gort zet haarfijn uiteen waar het op dit moment aan schort in projecten en waar de Lean filosofie meerwaarde kan hebben om slimmer beter en klantvriendelijker te werken. Je wordt met herkenbare voorbeelden stap voor stap meegenomen in de wereld van lean bouwen. Ik vind dit boek goed leesbaar, een absolute aanrader en een “must” voor de bouwsector!!”

– Severin Hendrikx – Co-eigenaar van DURVT

 

“Voor mij was Lean iets nieuws, en door dit boek is het mij duidelijk geworden hoe het toegepast wordt, waar het vandaan komt en hoe je het zelf toe kan passen. Het is een erg prettig boek om te lezen en daarbij is het makkelijk gemaakt om de informatie in het boek te reflecteren naar de eigen organisatie. Al met al een goede investering voor een ieder die kennis in Lean wilt opdoen/vergroten!”

– M. Bos – lezersreactie op Managementboek.nl

Productinformatie

Titel : Lean vertaald naar projecten
Subtitel : Samen leren bouwen aan innovatievermogen
Binding : Paperback
Distributievorm : Boek (print, druk)
Formaat : 145mm x 210mm
Aantal pagina’s : 415 (full-colour)
Uitgeverij : Lean Vertaald – Amsterdam
ISBN : 9789082365221
Datum publicatie : 03-2017 (2e druk; 1e druk 05-2015)
Prijs : richtprijs 55 euro.

Bestellen

Alleen nog als POD (Print On Demand) te bestellen!

Levertijd ruim 1 week, dus wees op tijd.

Stuur een bericht voor je vraag.

 
Copyright!