Dan Jones legt de twee typen flow door ziekenhuizen uit

Gepost door op 20 november 2013 | Geen reacties op Reflections on 25 Years of Lean: Lean Healthcare

Dan Jones, voorzitter van de Lean Academy in de UK, legt de twee typen flow door ziekenhuizen uit. De zorg zit overal in een crisis: er worden enorme sommen geld tegenaan gegooid, maar de resultaten worden niet beter.

Door lean-principes geleid ontwerpen, oftewel lean-led design (LLD), is een systematische benadering voor bouwkundig ontwerpen. Deze benadering focust op het definiëren, ontwikkelen en integreren van veilige, verspillingsvrije operationele processen, zodat de best ondersteunende, klantgefocuste fysieke omgeving mogelijk wordt gemaakt. Hiermee kan men een omgeving creëren die continu verbeterd kan worden. Het versnelt het ontwerpen, omdat het cross-functionele teams in staat stelt zich het ideale ontwerp voor te stellen.

De grote verschuiving met lean-led design is dat je niet langer afhankelijk van experts (waaronder architecten en adviseurs) hoeft te zijn voor het ontwerpen van de indeling van een gebouw. In plaats daarvan betrek je de eigen medewerkers grondig in het vastleggen van hun ideale ‘werkstromen’. Architecten zijn deelnemers in het ontwerpteam die deze procesinformatie (werkstromen) gebruiken om er een ontwerp van te maken. Zij leiden het project niet, ze zijn een teamlid. Er wordt wel van uitgegaan dat de organisatie al bezig is met lean.


Geen reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.