Sutherland, bedenker van het scrum framework, vergelijkt het continu bijsturen in projecten met het landen van een vliegtuig (hij was gevechtspiloot).

Gepost door op 7 juli 2014 | Geen reacties op Scrum: How to do twice as much in half the time | Jeff Sutherland | TEDxAix

Een voorbeeld van kort-cyclisch leren in langdurige processen is door dagelijks aan het begin of einde van de dag een start- en/of afrondingsbijeenkomst te houden. Dit gebeurt staand (daily stand-up meeting), daar waar het werk plaatsvindt, met alle betrokkenen van dat relevante deel van het proces – inclusief externen. Hierdoor worden geleerde lessen gedeeld en opdrachten verduidelijkt, wat een snelle bijsturing mogelijk maakt. Het is als rijden in een auto van A naar B. Dan kun je ook niet je ogen dicht doen, af en toe vragen aan anderen hoe het gaat en een ruk aan stuur geven omdat je al bijna in de vangrail zit. Je zult zelf continu moeten corrigeren, met kleine stuurcorrecties, direct en snel. De directe feedback op het systeem is effectiever en geeft een beter gevoel over een goede afloop, maar vergt wel continue aandacht! Het snel kunnen bijsturen maakt een organisatie wendbaar (agile), en mede dat maakt scrum zo populair.


Geen reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.