Ondanks alle IT (en ooit de beloftes rondom ERP) is er nauwelijks vooruitgang

Gepost door op 3 december 2013 | Geen reacties op Reflections on 25 Years of Lean: Economic Stagnation

Ondanks de snelle vooruitgang van lean denken binnen de overheid en gezondheidszorg, gebruiken we niet de lean concepten om de economie te laten groeien, om te ontsnappen aan ‘De Grote Stagnatie’ die na de ‘De Grote Recessie’ kwam.

“Waarom is het publieke debat over de economie niet gericht op hoe we verspillingen kunnen verwijderen en waarde sneller te creëren, om een ​​nieuwe economische boost te genereren? Waarom is de lean gemeenschap geen deel van de discussie?”

Vlucht naar techniek voor projectbeheersing

Des te complexer een project, des te meer resources er nodig zijn om het te managen. Er is een tendens geweest om steeds complexere methoden te gebruiken om alle mogelijke problemen systematisch op te lossen, waarbij vooral naar computerprogramma’s gegrepen werd.  Dit heeft geleid tot de inzet van Enterprise Resource Planning (ERP) systemen, en steeds complexere planningssoftware voor projectmanagers. De systemen leken een panacee. Men werd zodoende afhankelijk van technologie, een black box, zonder zelf naar de bronoorzaken te kijken.

 


Geen reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.